>> NYHETER

SMGA-resan 2007

Publicerad den 3 maj 2007

Vi var sjutton förväntansfulla golfare som från Arlanda och Kastrup strålade samman i Milano för vidare flyg till Neapel. Dit kom vi mitt i natten, men på morgonen vaknade vi med utsikt över Medelhavet, och mellan hotellet och havet låg sista 11 hålen på banan. Banan var helt okey om man tog nionde hålet med jämnmod. Det var en par 5 där hela hålet var översållat med stora buskar, som man inte kunde göra sig av med då banan låg i ett naturreservat.

Det var inte lika tomt på banan, som utlovats, och någon rond tog upp till 6 timmar , men de som ville kunde de flesta dagarna spela minst 27 hål. Regnet höll sig undan mest hela tiden, jag tror jag spelade 4 hål i regn totalt. Vi deltog i Golf Plaisirs tävlingar, men hade också en egen tävling över veckan, och SMGA:s Neapelmästare 2007 heter CHRISTER NILSSON. Från Örebro. Från Öronkliniken där.

Tre unga reseledare, varav två golfpro, var trevliga och hjälpsamma. Golf Plaisir hade tre utflykter, dels en guidad tur i Neapel, en tripp till Amalfi kusten, ett vackert område, samt en guidad tur i Pompei. Svensk guide med internradio till alla.

Maten på hotellet var ingen höjdare, men vi prövade då inte hotellets à la carte resturanger, vilket troligen hade gett ett högre betyg. En fiskresturang i den lilla ”fiskebyn” 1 km från hotellet blev vår kulinariska höjdpunkt. Där bar de i en aldrig sinande ström (10 rätter blev det) in Havets Läckerheter med musslor av olika slag, ostron, räkor, havskräftor samt humrar. En del räknade också de olika bläckfiskarna till dessa läckerheter.

Sjutton vikingar av den gamla stammen drog i söderled.

Vi återvände hem och lämnade Pompeji i ruiner bakom oss.

Lennart reste stenen