>> NYHETER

SMGA-resan 2011

Publicerad den 2 oktober 2010

SMGAs golfresa till Quinta da Ria, Algarve, Portugal, 2011

2011 års SMGA-resa gick till Quinta da Ria (http://www.quintadaria.com/) i Portugal vecka 13 i Golf Plaisirs arrangemang. Vi var femton förväntansfulla golfare, varav fem ledsagare. 

Anläggningen heter Robinson Club Quinta da Ria och ligger cirka fem mil öster om Faro, dit flygresan gick, inte långt från Spanska gränsen. Golf Plaisir mötte vid flygplatsen med golfvärdar och buss. Två artonhålare finns på anläggningen och vi hade 27 håls greenfee i fem dagar, på onsdagen som var golffri spelade många av oss istället Quinta do Vale (http://www.quintadovale.com), en vattenrik bana designad av Severiano Ballesteros som ligger alldeles vid gränsfloden till Spanien. Vi hade en fantastisk tur med vädret, sol och värme alla dagarna. 

Förutom golfen kunde man ägna sig åt att äta, vi hade helpension plus och ingen behövde nånsin gå hungrig. Eller törstig. Dessutom var det mycket gott, förra årets gäster hade inte överdrivit! På anläggningen fanns för övrigt pool både ute och inne, gym, spa, bastu och så fanns Atlanten på bara 10 minuters promenadavstånd. Golfvärdarna var det heller inget fel på, och vi tillbringade en hel del tid tillsammans med icke-SMGArna i Golf Plaisirs resa som totalt omfattade cirka 30 personer denna vecka.

Vi spelade SMGA-resan Masters över tre dagar och i den segrade Gustav Bergstrand, på andra plats kom Christer Nilsson och tredjeplatsen kneps av Ulf Holmgren.

Hemresan bjöd på överraskningar i form av uteblivna golfbagar till både Köpenhamn och Stockholm. Det visade sig att Norwegian inte kunde lasta allt bagage i sitt flygplan, det hade blivit för tungt, varför man helt sonika lämnade kvar de flesta bagarna i Faro! Det är i skrivande stund oklart om detta var ett portugisiskt eller norskt beslut. Efter lite köande på Kastrup och Arlanda har vi dock blivit lovade att bagarna ska köras hem inom några dagar. Hem kom vi i alla fall, med solbränna och en skön trötthetskänsla i kroppen efter en veckas trivsamt golfspel och angenäm samvaro. Resan var så trevlig att samma ställe tills vidare är ett preliminärt alternativ för nästa års vårresa med SMGA. Dessutom har vi börjat fundera på en höstresa redan i november i år, men mera om detta senare.

Nedtecknat av Anders Bergström 

PS: Jodå, bagarna har kommit hem. DS