>> NYHETER

SMGA-resan 2009

Publicerad den 6 april 2009

SMGA golfresa till Rom 2009

2009 års SMGA-resa gick till Rom i vecka 14 i Golf Plaisirs arrangemang. Sammanlagt var vi elva, varav två ledsagare. Vi hade tur med vädret, bortsett från några skurar en dag. Förutom golfen hann vi med middagar på såväl lokala restauranger i trakten av golfanläggningen, Sheraton Golf de Parco de´ Medici, som i Roms centrala delar. Många turer med hotellets gratis shuttle till centrala Rom blev det också så att sevärdheter som Pantheon, Vatikanstaten, Spanska trappan och Fontana di Trevi hann beses och flera affärer på Corso och andra gator besökas. Avslutningsmiddagen förärades Alfredos kändisvälbesökta restaurang där vi njöt av specialiteten Fettucino Alfredo och Vino Tinto Alfredo.

Det fanns dock en del övrigt att önska beträffande den unga kvinnliga oserviceminded golfvärden, något som emellanåt blev besvärande.

Vi tävlade över tre dagar och i vår tävling segrade Hanne Hedin överlägset med 8 poäng före "sin" ledsagare Dick Juholm. Två poäng efter Dick kom Anna Nordgrens "ledsagare" Lars Wassberg. Sju poäng färre hade Lennart Carstam, som alltså blev näst bäste SMGAare. På tredje SMGA-plats kom Christer Nilsson, en poäng efter Lennart. I Golf Plaisirs Resantävling avslutningsfredagen lade vi beslag på de tre första platserna med Lars W som segrare, Hanne H som god tvåa och Dick J som trea. Hem kom vi alla sedan på lördagen, var och en till sitt, med röd-brunbrända kinder, näsor, nackar och armar och trötta i kroppens alla delar efter flera dagars trivsamt golfspel och angenäm samvaro.

Nedtecknat på hemresan av Pelle (Per Kulling)