>> NYHETER

SMGA-resorna tar paus

Publicerad torsdag, 4 september 2014

Resan 2013 blir den sista resan tills vidare. Föreningen kommer fn inte att ordna några egna resor.

SMGA-resan 2014 inställd

Publicerad måndag, 30 december 2013

SMGA:S GOLFRESA TILL COSTA NAVARINO, GREKLAND blir inte av.
 
Håll utkik efter nästa års resa! 

SMGA-resan 2013

Publicerad söndag, 28 oktober 2012

SMGA:s resan 2013 gick med Golf Plaisir till Afrodite Hills Golf Resort på Cypern i närheten av Pafos och nära Afrodites födelseplats där hon steg ur havet. Vi reste mellan den 5 och 12 april 2013, och vi var sex SMGA:re som deltog. Vädret var fantastiskt i sex dagar med undantag för någon kortare regnskur. Förutom våra fem rundor på Afrodite Hill, spektakulär med sina raviner, spelade vi en runda på Eléa golfbana som Nick Faldo designat. Slutsegrare blev Christer Nilsson med Jan Bohlin som god tvåa och  Lennart Carstam som trea. Jan Bohiln vann Resantävlingen.

SMGA-resan 2012

Publicerad onsdag, 24 augusti 2011

SMGAs resa 2012 gick till Club Robinson Quinta da Ria, Portugal (http://www.quintadaria.com/), samma ställe som 2011 (läs om stället under SMGA-resan 2011). Repriser är ju inte alltid så kul, men detta ställe är ett undantag som vi var mycket nöjda med, stället kan sammanfattas som en ovanlig kombination av tysk organisation och serviceminded trevlig personal. Vi åkte v 13, lördag 24 mars, och var hemma igen lördag 31 mars. Vädret var fantastiskt i sex dagar och bjöd på en fin golf på två bra banor. På fredagen öppnade himlen sig och vi slutförde Resan Masters i konstant regn, periodvis vällde regnet ner. Men vi slapp åskan och tävlingen slutfördes som planerat, det kändes skönt efteråt. Slutsegrare blev Lennart Carstam, Anders Bergström blev tvåa och Rauge Fordell trea.

Inför nästa år letar vi nu nya alternativ, och vi ska försöka få till avresor både från Stockholm, Göteborg och Malmö/Köpenhamn. 

SMGA-resan 2011

Publicerad lördag, 2 oktober 2010

SMGAs golfresa till Quinta da Ria, Algarve, Portugal, 2011

2011 års SMGA-resa gick till Quinta da Ria (http://www.quintadaria.com/) i Portugal vecka 13 i Golf Plaisirs arrangemang. Vi var femton förväntansfulla golfare, varav fem ledsagare. 

Anläggningen heter Robinson Club Quinta da Ria och ligger cirka fem mil öster om Faro, dit flygresan gick, inte långt från Spanska gränsen. Golf Plaisir mötte vid flygplatsen med golfvärdar och buss. Två artonhålare finns på anläggningen och vi hade 27 håls greenfee i fem dagar, på onsdagen som var golffri spelade många av oss istället Quinta do Vale (http://www.quintadovale.com), en vattenrik bana designad av Severiano Ballesteros som ligger alldeles vid gränsfloden till Spanien. Vi hade en fantastisk tur med vädret, sol och värme alla dagarna. 

Förutom golfen kunde man ägna sig åt att äta, vi hade helpension plus och ingen behövde nånsin gå hungrig. Eller törstig. Dessutom var det mycket gott, förra årets gäster hade inte överdrivit! På anläggningen fanns för övrigt pool både ute och inne, gym, spa, bastu och så fanns Atlanten på bara 10 minuters promenadavstånd. Golfvärdarna var det heller inget fel på, och vi tillbringade en hel del tid tillsammans med icke-SMGArna i Golf Plaisirs resa som totalt omfattade cirka 30 personer denna vecka.

Vi spelade SMGA-resan Masters över tre dagar och i den segrade Gustav Bergstrand, på andra plats kom Christer Nilsson och tredjeplatsen kneps av Ulf Holmgren.

Hemresan bjöd på överraskningar i form av uteblivna golfbagar till både Köpenhamn och Stockholm. Det visade sig att Norwegian inte kunde lasta allt bagage i sitt flygplan, det hade blivit för tungt, varför man helt sonika lämnade kvar de flesta bagarna i Faro! Det är i skrivande stund oklart om detta var ett portugisiskt eller norskt beslut. Efter lite köande på Kastrup och Arlanda har vi dock blivit lovade att bagarna ska köras hem inom några dagar. Hem kom vi i alla fall, med solbränna och en skön trötthetskänsla i kroppen efter en veckas trivsamt golfspel och angenäm samvaro. Resan var så trevlig att samma ställe tills vidare är ett preliminärt alternativ för nästa års vårresa med SMGA. Dessutom har vi börjat fundera på en höstresa redan i november i år, men mera om detta senare.

Nedtecknat av Anders Bergström 

PS: Jodå, bagarna har kommit hem. DS

 

SMGA-resan 2010

Publicerad tisdag, 13 oktober 2009

SMGA golfresa 10-17 april 2010

2010 års SMGA-resa gick till El Rompido 10-17 april, en 36-hålsanläggning strax sydost om portugisiska gränsen i den del av Spanien som kallas Costa del Luz.

Halvpension och golfspel 6 dagar. Var god se www.Golfplaisir.se.
Avresa den 10 april  från Stockholm  resp. Köpenhamn och återresa den 17 april.

 

SMGA-resan 2009

Publicerad måndag, 6 april 2009

SMGA golfresa till Rom 2009

2009 års SMGA-resa gick till Rom i vecka 14 i Golf Plaisirs arrangemang. Sammanlagt var vi elva, varav två ledsagare. Vi hade tur med vädret, bortsett från några skurar en dag. Förutom golfen hann vi med middagar på såväl lokala restauranger i trakten av golfanläggningen, Sheraton Golf de Parco de´ Medici, som i Roms centrala delar. Många turer med hotellets gratis shuttle till centrala Rom blev det också så att sevärdheter som Pantheon, Vatikanstaten, Spanska trappan och Fontana di Trevi hann beses och flera affärer på Corso och andra gator besökas. Avslutningsmiddagen förärades Alfredos kändisvälbesökta restaurang där vi njöt av specialiteten Fettucino Alfredo och Vino Tinto Alfredo.

Det fanns dock en del övrigt att önska beträffande den unga kvinnliga oserviceminded golfvärden, något som emellanåt blev besvärande.

Vi tävlade över tre dagar och i vår tävling segrade Hanne Hedin överlägset med 8 poäng före "sin" ledsagare Dick Juholm. Två poäng efter Dick kom Anna Nordgrens "ledsagare" Lars Wassberg. Sju poäng färre hade Lennart Carstam, som alltså blev näst bäste SMGAare. På tredje SMGA-plats kom Christer Nilsson, en poäng efter Lennart. I Golf Plaisirs Resantävling avslutningsfredagen lade vi beslag på de tre första platserna med Lars W som segrare, Hanne H som god tvåa och Dick J som trea. Hem kom vi alla sedan på lördagen, var och en till sitt, med röd-brunbrända kinder, näsor, nackar och armar och trötta i kroppens alla delar efter flera dagars trivsamt golfspel och angenäm samvaro.

Nedtecknat på hemresan av Pelle (Per Kulling)

SMGA-resan 2008

Publicerad torsdag, 17 april 2008

SMGA –resan 2008

SMGA-resan 2008 gick till Nuevo Portil i södra Spanien vid kusten väster om Gibraltar i regi av Golf Plaisir 4-11/4 2008. Endast nio SMG:are (inklusive en ledsagare) deltog i resan, men Rauge Fordell hade med sig två klubbkamrater från Kungsängen och en ”plaisirare” kom att delta i vår tävling så vi var 12 i den. Vår reseplanerare Lennart Carstam hindrades i sista stund att resa med oss p.g.a. besvärande njursten. Vi spelade de första dagarna i vackert försommarväder på vår ”hemmabana”, men den dag vi åkte till en grannbana startade ösregnet och blåsten en minut före första utslag. Vi orkade då bara med 9 hål innan vi gav upp den dagens spel våta som hundar. De resterande dagarna hade vi ånyo tur med vädret och vi kunde alltså slutföra vår tävling i väsentligen angenämt väder. Vi räknade de två bästa rundorna av tre och en av våra ”ledsagare” från Kungsängen (Ove Johansson) vann överlägset. I den renodlade SMGA-tävlingen blev Anna Nordgren från Sandviken segrare (och hon var tvåa i ”stora tävlingen”) med Gustaf Bergstrand, Stockholm som god tvåa och Christer Nilsson från Örebro trea.

Arrangemangen var utmärkta med gott värdskap från arrangören. Då det inte blev så mycket kulturella arrangemang så ägnade vi tiden åt golf även efter dagens runda. Vi hade chip- och puttingtävlingar och så tog vi lektioner av en vänlig, ödmjuk, kunnig och didaktisk pro. När vi återvände hem var vi alla glada och nöjda och förhoppningen att vår träning kommer att ge resultat under resten av golfsäsongen är hög. Vi var dock rätt eniga om att nästa år bör vi välja ett arrangemang som går att förena med kulturella aktiviteter. Ett förslag vi var eniga om är Rom, så låt oss ha det som en utgångspunkt när vi planerar 2009 års resa.

Anna och Pelle

SMGA-resan 2007

Publicerad torsdag, 3 maj 2007

Vi var sjutton förväntansfulla golfare som från Arlanda och Kastrup strålade samman i Milano för vidare flyg till Neapel. Dit kom vi mitt i natten, men på morgonen vaknade vi med utsikt över Medelhavet, och mellan hotellet och havet låg sista 11 hålen på banan. Banan var helt okey om man tog nionde hålet med jämnmod. Det var en par 5 där hela hålet var översållat med stora buskar, som man inte kunde göra sig av med då banan låg i ett naturreservat.

Det var inte lika tomt på banan, som utlovats, och någon rond tog upp till 6 timmar , men de som ville kunde de flesta dagarna spela minst 27 hål. Regnet höll sig undan mest hela tiden, jag tror jag spelade 4 hål i regn totalt. Vi deltog i Golf Plaisirs tävlingar, men hade också en egen tävling över veckan, och SMGA:s Neapelmästare 2007 heter CHRISTER NILSSON. Från Örebro. Från Öronkliniken där.

Tre unga reseledare, varav två golfpro, var trevliga och hjälpsamma. Golf Plaisir hade tre utflykter, dels en guidad tur i Neapel, en tripp till Amalfi kusten, ett vackert område, samt en guidad tur i Pompei. Svensk guide med internradio till alla.

Maten på hotellet var ingen höjdare, men vi prövade då inte hotellets à la carte resturanger, vilket troligen hade gett ett högre betyg. En fiskresturang i den lilla ”fiskebyn” 1 km från hotellet blev vår kulinariska höjdpunkt. Där bar de i en aldrig sinande ström (10 rätter blev det) in Havets Läckerheter med musslor av olika slag, ostron, räkor, havskräftor samt humrar. En del räknade också de olika bläckfiskarna till dessa läckerheter.

Sjutton vikingar av den gamla stammen drog i söderled.

Vi återvände hem och lämnade Pompeji i ruiner bakom oss.

Lennart reste stenen